Copiii au multe de spus despre violenta / bullying și discriminare, daca li se creeaza contextul potrivit. În data de 16 noiembrie, dna prof Alina Niculae a organizat pentru elevii Școlii din Răzvani o sesiune interactivă despre violenta, despre forme de manifestare, cauze și masuri de prevenție.
La sesiune au participat Simona David-Crisbăşanu, din partea Proiectului Ketanes implementat de Asociatia C4C – Communication for Community, și preotul Constantin Nicolae Sandu. Sesiunea a fost binevenită, iar elevii au participat activ prin realizarea de desene / postere creative pe care le-au afișat pe holul Școlii.
Ca sa aiba impact, ar fi bine sa se revina periodic asupra temei si sa existe si activitati de preventie (dezvoltare a abilitatilor socio-emotionale, tolerantei, compasiunii etc.). Speram sa avem ocazia sa facem acest lucru la Scoala Răzvani, aflata intr-o comunitate marginalizata, cu majoritatea locuitorilor de etnie roma, in cadrul proiectului #Ketanes = #Impreuna, unde elevii urmează să beneficieze în curând și de activități „Școală după școală”.
Prin proiectul “KETANES – Măsuri integrate pentru persoanele defavorizate din comunitatea marginalizată Răzvani”, POCU/138/4/1/114630, peste 750 de persoane din Răzvani vor beneficia de un set complex de măsuri integrate și servicii menite să reducă numărul celor în risc de sărăcie și excluziune socială. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei.