• str. Racari, nr. 59, bl. 30A, scara A, et. 4, ap. 27, sector 3, Bucuresti
  • office@c4c.ro

Nominalizat la Premiul Societății Civile 2014

În 2014, Asociația C4C – Communication for Community, prin proiectul „Munca are genul feminin” a fost nominalizată la Premiul Societății Civile, oferit de Comitetul Economic și Social European (EESC) pentru incluziunea de succes a romilor.

nominalizare romiScopul premiului acordat anual este răsplătirea și încurajarea inițiativelor organizațiilor societății civile și/sau ale persoanelor particulare care au contribuit în mod semnificativ la promovarea identității și integrării europene.

Obiectivul general al premiului este de a sensibiliza opinia publică cu privire la contribuția pe care o pot aduce organizațiile societății civile și/sau cetățenii la crearea unei identități și a unei cetățenii europene, sprijinind astfel valorile comune care stau la baza integrării europene.

„Romii sunt o parte din diversitatea europeană”, declară Henri Malosse, Președintele Comitetului Economic și Social European, și „talentele speciale ale acestora nu îmbogățesc doar cultura europeană ci și societatea și economia sa. De aceea, incluziunea lor este una dintre prioritățile EESC în 2014.

Valoarea totală a premiului este de 30.000 de euro. Această sumă poate fi împărțită de trei câştigători, după cum urmează: 20.000 de euro pentru premiul întâi, 5.000 de euro pentru premiul al doilea și 5.000 de euro pentru premiul al treilea.

„Munca are genul feminin”, proiectul finanţat cu ajutorul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), a calificat gratuit 2.800 de femei în meserii precum cameristă, lucrător în comerţ sau lucrător în alimentație. Dintre acestea, circa 35% au fost de etnie romă.