Ateliere școala nr.1, Ploiești: încredere, căldură, dragoste, acceptare

7th nov. 2013

În 26 – 27 octombrie atelierele proiectului „Să redescoperim şcoala” au ajuns la Şcoala Gimnazială Specială Nr.1 din Ploieşti. La activităţi au participat 77 de elevi ai şcolii speciale şi ai şcolilor integratoare din Ploieşti şi din împrejurimi.

Părinții au fost uimiții de ceea ce pot face copiii lor

În multe cazuri, părinții au fost uimiții de ceea ce pot face copiii lor

Alături de cei 77 de copii, au fost prezenți și părinţii acestora care au lucrat împreună cu ei, au zâmbit, unii au fost chiar uimiţi de ceea ce pot face odraslele lor. În cele două zile, am văzut de multe ori acea privire care transmite încredere, căldură, dragoste, acceptare.

Profesorii psihopedagogi şi profesorii itineranţi şi-au sprijinit şi încurajat elevii. Şi astfel, în aplauzele tuturor, duminică, ziua premierii, s-a transformat în sărbătoare.
Atelierele organizate de Asociația C4C Communication for Community sunt menite să aducă, în același spațiu, copii, părinți și specialiști, pentru a-i putea integra pe tinerii care suferă de varii dizabilități în societate, pentru a-i educa și învăța cu ajutorul mai multor tehnici alternative cum să comunice și să trăiască o viață liniștită și fericită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *