Atelier Giurgiu: Părinții își retrăiesc copilăria alături de copiii lor

8th nov. 2013
P1110976

Ne dorim integrarea în societate a copiilor cu dizabilități

În încercarea noastră de a organiza ateliere în cât mai mult școli din regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia, în zilele de 6 și 7 noiembrie am poposit la Școala specială nr. 1 din Giurgiu. Acolo, atât copii, cât și părinții acestora, au avut parte de câteva ore de bucurie, înțelegere, relaxare, alături de specialiștii proiectului ”Să redescoperim școala”.

”Mi-am adus aminte de copilărie, am uitat cum este să fii copil”, ne-a declarat un părinte care desena cot la cot cu copilul său. Atunci când a fost invitat să completeze documentulele necesare înregistrarea în proiect, un altă părinte a completat cele necesare  într-un timp record pentru a reveni să picteze alături de copilul său. Un alt părinte ne-a povestit că s-a documentat singur pentru a-și ajuta copilul cu autism și și-a verbalizat nemulțumirea față de învățământul public în care nu toți învățătorii sunt pregătiți să primească copii cu diferite probleme și dizabilități. Dar perseverența sa a dat roade: după mai multe încercări,  a reușit să-și integreze copilul la o școală de masă.
La  final, concluzia unanimă a fost una singură: ”vă rugăm să reveniți și cu alte ocazii cu astfel de activitati!”

Atelierele organizate de Asociația C4C Communication for Community sunt menite să aducă, în același spațiu, copii, părinți și specialiști, pentru a-i putea integra pe tinerii care suferă de varii dizabilități în societate, pentru a-i educa și învăța cu ajutorul mai multor tehnici alternative cum să comunice și să trăiască o viață liniștită și fericită.

Grupul ţintă al proiectului “Să redescoperim școala” este format din 2.400 de copii cu dizabilităţi (deficienţe de auz, de vorbire, locomotorii, de integrare psiho-comportamentală-autism, diabet cf ANPH), cu risc de părăsire timpurie a şcolii, 2.400 de părinţi/tutori ai acestora, 400 persoane din cadrul personalului implicat în dezvoltarea de programe de prevenire a fenomenului de părăsire a şcolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *