Ateliere

P1100077

Aducem în același spațiu copii, părinți și specialiști

Atelierele organizate de Asociația C4C Communication for Community sunt menite să aducă, în același spațiu, copii, părinți și specialiști, pentru a-i putea integra pe tinerii care sufera de varii dizabilități în societate, pentru a-i educa și învăța cu ajutorul mai multor tehnici alternative cum să comunice și să trăiască o viață liniștită și fericită.

În elaborarea soluţiilor alternative educaţionale s-a avut în vedere combinarea principiilor didactice şi a celor ce ţin de psihologia dezvoltării, în cadrul unor activităţi şi contexte care să permită utilizarea şi dezvoltarea capacităţilor creatoare ale copiilor, în conformitate cu caracteristicile fiecărei grupe de vârstă, prin metode interactive ludice şi utilizând materiale cât mai accesibile tuturor copiilor.

Din punct de vedere metodologic, succesiunea activităţilor propuse a fost una care să creeze o anumită dinamică a grupului pe parcursul derulării acestora.

Fiecare atelier este condus de un mediator școlar care va pune la dispoziție materialele necesare celor care aleg atelierul pentru activitățile respective. Copiii au posibilitatea de-a alege ordinea în care doresc să facă activitățile din cadrul atelierului respectiv, precum și posibilitatea de-a întrerupe lucrul la activitatea respectivă pentru a-l relua ulterior.

Fiecare lucrare începută este semnată cu numele copilului, mediatorul școlar o pune de o parte și o păstrează până când copilul revine pentru a continua lucrul la ea. În acest fel, ordinea în care sunt abordate activitățile și atelierele organizate va fi liberă, diferind de la copil la copil. Fiecare părinte va primi un “inventar al traseului curricular” pe care va bifa activitățile parcurse (doar începute sau deja terminate).

Ateliere de creație la Alexandria: Și părinții pot redescoperi școala!

Ateliere la Roșiorii de Vede – Părinți neșcolaritați învață să se implice

Ateliere Voluntari: “Vreau să desenez o inimă imensă, cât a mamei” 

Ateliere Breaza: Două zile pline de bucurie și zâmbete

Ateliere școala nr.1, Ploiești: încredere, căldură, dragoste, acceptare

Atelier Giurgiu: Părinții își retrăiesc copilăria alături de copiii lor

Ateliere Slobozia: Părinții, o resursă importantă în terapie

Ateliere Vălenii de Munte, alături de tineri voluntari

Ateliere Curtea de Argeș – Ce vreți să deveniți când veți fi mari?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *