Sa redescoperim scoala!

2nd sept. 2011

București/Târgoviște, 2 septembrie 2011

Taberele de vară 2011, organizate în beneficiul copiilor cu dizabilităţi, în cadrul proiectului „Să redescoperim şcoala!” îşi închid oficial porţile, vineri 2 septembrie a.c., ora 17:30, în complexul de la Căprioara, DN 71, comuna Moroieni, judeţul Dâmboviţa.

Asociaţia C4C – Communication for Community, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, organizează vineri, 2 septembrie 2011, ora 17:30, la complexul de la Căprioara, închiderea oficială a taberelor de vară 2011, din cadrul proiectului “Să redescoperim şcoala!”, implementat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni”, Axa Prioritară 2, „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul Major de Intervenţie 2.2. „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”.

“Să redescoperim Şcoala” propune sprijinirea integrării sociale pe termen lung a tinerilor (preşcolari şi elevi) cu dizabilităţi şi a celor cu probleme de adaptare la programul şcolar şi menţinerea acestora în şcoală prin utilizarea unui cadru adecvat de aplicare a unor soluţii educaţionale alternative specifice, inovatoare, dublate de orientare şi consiliere.

În prima etapă a proiectului, au fost organizate tabere de vară gratuite, structurate în zece serii, în centrele de la Căprioara (Jud. Dâmboviţa), Zărneşti (Jud. Braşov) şi Câmpina (Jud. Prahova), în perioada 3 iulie – 3 septembrie 2011. Au participat aproximativ 400 de preşcolari şi elevi, însoţiţi de părinţi şi asistaţi de personal de specialitate (specialităţi pe tipuri de dizabilităţi, psihologi, sociologi şi cadre didactice formate în specializarea de mediator şcolar ). Structura taberelor pe categorii de vârstă a fost: (1) 6-9 ani : 171 de copii; (2) 10-13 ani: 155 de copii; (3) 13-16 ani: 74 de copii. Participarea potrivit celor cinci categorii de dizabilităţi clasificate conform legislaţiei naţionale a fost următoarea: integrare psiho-comportamentală – autism: 98 de copii şi diabet: 21 de copii; deficienţe auditive: 40 de copii; deficienţe locmotorii: 99 de copii; deficienţe de vorbire: 142 de copii.

Prin organizarea acestor tabere, proiectul „Să redescoperim şcoala!” reușește să sporească şansele de integrare a copiilor (preşcolari şi elevi) cu dizabilităţi, inclusiv capacitatea de a-și identifica orientarea profesională, și să modifice percepția și atitudinea de acceptare de către părinți, prin confruntarea cu realitatea, a faptului că acești copii cu dizabilități au potențial și că trebuie lăsați să-și dezvolte singuri capacitățile.

Daniela Vișoianu,
Asociația C4C – Communication for Community

Click aici pentru a descărca documentul în format PDF.

2 comments on “Sa redescoperim scoala!

  1. Sa redescoperim scoala! chiar ca merita inclus in cele mai
    tari saituri din Romania.

  2. Dupa ce am citit despre Sa redescoperim scoala! , nu am putut sa nu le recomand si prietenilor mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *