• Str. Hristache Pitarul, nr. 5, etaj 5, sector 1, București
  • office@c4c.ro
In Uncategorized

„Școală după școală” la Răzvani

110 elevi de la Școala Gimnazială nr. 1 Răzvani se bucură, din luna ianuarie 2019, de un program „școală după școală”, ce este posibil datorită proiectului KETANES (ÎMPREUNĂ), care include măsuri integrate pentru această comunitate marginalizată de lângă Lehliu-Gară, unde majoritatea locuitorilor sunt de etnie romă. Dintre cei 110 elevi, 70 sunt de la ciclul primar și 40 de la gimnaziu.

Elevii de la clasele primare și gimnaziale care sunt înscriși în program beneficiază de activități extracurriculare atractive, nu doar de sprijin în efectuarea temelor. Cadrele didactice se străduiesc să propună metode inovative de lucru și/sau să vină cu diverse jocuri (ex: șah, puzzle etc), care să le dezvolte abilitățile elevilor.

A fost impresionantă mobilizarea cadrelor didactice în zilele de la finalul lunii ianuarie, când activitățile cu copiii au continuat, în ciuda faptului că Răzvani a rămas fără curent electric din cauza intemperiilor.

Având în vedere condițiile socio-economice din această comunitate, sprijinul oferit în acest mod copiilor reprezintă și singurele activități de această natură existente în prezent în Răzvani. De aceea, implicarea Școlii este cu atât mai importantă pentru viitorul acestor copii.

Proiectul este implementat de Asociația C4C – Communication for Community, în parteneriat cu Unitatea Administrativ Teritorială a Orașului Lehliu-Gară, Școala Gimnazială nr. 1 Răzvani, Libro Events și Asociația BRAHMA.

KETANES este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectivul specific 4.1 – Reducerea numărului de comunități marginalizate în care există populație aparținând minorității roma aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate.

Tags Clouds

Leave a Reply

Send Us Message

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.