• str. Racari, nr. 59, bl. 30A, scara A, et. 4, ap. 27, sector 3, Bucuresti
  • office@c4c.ro
In Aparitii in presa,SES

Oamenii din întreprinderile sociale

Cum e primul job pentru doi tineri de nouăsprezece ani ? Avem ocazia să aflăm răspunsuri chiar de la sursă: Daniel Dobre și Tiberiu Antipa, angajați ai Perform Media.

Dani și Tiberiu sunt doi tineri simpatici, care au ales să se angajeze la nouăsprezece ani. De la începutul primăverii fac parte din echipa structurii de economie socială Perform Media, care și-a propus să facă performanță în domeniul organizării de evenimente și servicii de suport pentru vănzări și business.

L-am întrebat pe Dani care a fost evoluția lui de la prima zi de muncă și până acum și iată cum s-a autoevaluat:

Daniel Dobre

„Am învățat foarte multe lucruri noi de când sunt la Perform Media: am învățat să comunic cu angajații din diverse firme la telefon, ceea ce la început mi-a fost greu deoarece a trebuit și să mă obișnuiesc cu acest prim job. Am urmat cursuri de dezvoltare personală, ceea ce m-a ajutat în special la comunicare. Am învățat să lucrez cu calculatorul mult mai bine iar pe viitor voi face cursuri de web desing și grafică. Eu sunt mulțumit de evoluția mea și voi continua să evoluez.”

 

La rândul lui, Tiberiu ne-a declarat în stilul caracteristic că:

„La Perform Media am învățat urmatoarele lucruri, care pe mine mă vor ajuta și de-a lungul timpului:
-am învățat să iau legătura cu clienții și să le aflu nevoile;
-am învățat să trimit email-uri către companii mari;
-am învățat să vin la program;
-am învățat să creez o baza de date;
-am învățat să am grija și de nevoile altora și să nu mă mai plâng din orice”.

Dincolo de o calificare profesională în curs, cei doi au început să aibe mai multă încredere în forțele proprii, să fie atenți la nevoile celorlalți; au început să se integreze într-o echipă de lucru, aducându-și contribuția și conștientizând valoarea muncii lor. Și în mod normal, își fac și planuri de viitor, pentru a evolua profesional …

Doamna Nicoleta Albert, Manager al Perform Media i-a caracterizat ca fiind: „doi tineri foarte curajoși care au depășit multe obstacole și au început să învețe că este important să se ajute singuri. Este un proces care durează, dar evoluția lor este vizibilă.”

Dani și Tiberiu sunt oarecum atipici prin experiența de viață de până acum: provin din două centre de plasament (Fundația Metropolis și Centrul Sfântu Nicolae) și fac parte din grupul țintă pentru care structura de economie socială Perform Media a fost înființată: pentru a integra prin muncă persoane aflate în situații de risc și marginalizare socială.

Dacă aveți nevoie de servicii din gama celor propuse de echipa Perform Media pe site-ul propriu cu siguranță veți avea ocazia la prima mână să interacționați cu cei doi tineri și să vedeți cum arata viață ca tânăr angajat.

 

Perform Media a fost înființată de Asociația 4CAREER în cadrul proiectului “S.E.S. – Să Evoluăm Sustenabil” POSDRU/168/6.1/S/145501.

Proiectul se desfășoară în perioada octombrie 2014 – septembrie 2015 propune crearea de noi servicii și oportunități de (re)integrare socio-profesională pentru persoane din grupuri vulnerabile, cu dificultăți de integrare pe piața muncii. Partenerii din proiect au înființat 11 structuri de economie socială care vor oferi 75 de locuri noi de muncă în cadrul a patru regiuni (București-Ilfov, Sud-Est, Centru și Sud-Muntenia).

Partenerii care au creat proiectul “S.E.S. – Să Evoluăm Sustenabil” sunt:

 

Leave a Reply

Send Us Message

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.