În luna mai, întâlnirile Clubului Femeilor din cadrul proiectului #Ketanes s-au axat mai mult pe contribuția femeilor în viața familiei și nu numai, precum și pe nevoile femeilor și cum diferă acestea față de bărbați.
Sesiunea din 14 mai a pornit de la întrebarea “Simt femeile stresul diferit față de barbați?”.
„In cadrul intalnirii, am lucrat pe programul de activitati zilnice si specifice, atat pentru barbat cat si pentru femeie, pentru a atinge tema intalnirii. Astfel, am reusit sa avem o oglinda a realitatii privind egalitatea de sansa si gen, așa cum este ea perceputa și simtita de comunitatea Razvani. Femeile din Club s-au aratat fascinate sa constate ce forță descarcă zilnic în propriile familii și în societate, pentru a le mentine într-un echilibru”, ne-a spus Natalia Anghel, psihologul care ghidează întâlnirile. Parabola folosită a arătat cât de important este să-ți urmărești propriile obiective și să nu lași prejudecățile ori etichetele să te oprească din drumul tău.
Pe 28 mai, am avut parte de o sesiune mai aprinsă, pornită de la modul cum difera nevoile femeilor de cele ale barbatilor. Incurajate de psihologul Natalia Anghel, majoritatea celor din grup au fost de acord ca nevoile sunt diferite, iar in cuplu/in familie, femeia de obicei pune implinirea propriilor nevoi, in mare parte emotionale, pe ultimul plan. De aici, am ajuns la cum sunt gestionate conflictele/tradarile in cuplu, iar apoi la violenta in familie. Concluzia a fost ca educatia pe care o primim in familie este esentiala. Iar ceea ce putem face noi, ca femei/sotii/mame, printre altele, este sa aducem calm, rabdare, apreciere, sa stim cum sa punem limite.
Simona David Crisbasanu a punctat cum putem sa ne exprimam opiniile intr-un mod in care sa ajungem la ceilalti.
Aceste sesiuni sunt organizate de Asociatia Brahma, partener in Proiectul Ketanes (Impreuna). Obiectivul general al proiectului KETANES constă în reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată Răzvani. Proiectul este implementat de Asociaţia C4C – Communication for Community, în parteneriat cu autoritățile locale, Școala Gimnazială nr. 1 Răzvani, Libro Events și Asociatie Brahma, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.