Ateliere Târgoviște: Bucuria de a fi împreună

25th nov. 2013

În perioada 22-23 noiembrie, echipa proiectului ”Să redescoperim școala”, a ajuns la Târgoviște. Activitățile desfășurate aici s-au remarcat prin structura accesibilă și atractivă, dar și relaxantă și creativă. Aceste activități au oferit participanților bucuria de a explora noi modalități de cunoaștere și relaționare. Părinți, elevi și mediatori au împărtășit căldura sufletească și bucuria de a fi împreună.

Materialele puse la dispozitie de Asociația C4C, prin intermediul proiectului ”Să redescoperim școala”, au asigurat, prin diversitate și calitate, modalități multipe de exprimare.

Cu siguranță, vom continua activitățile ce vin în sprijinul descoperirii talentelor copiilor cu dizabilități.

Prin activitățile acestui atelier de creație, a avut loc un schimb de experiență între specialiștii proiectului și personalul din centru, preluând idei și modele de bune practici pentru activitățile lor viitoare și reușind să descopere că părinții reprezintă o resursă importantă în intervenția terapeutică.

Atelierele organizate de Asociația C4C Communication for Community sunt menite să aducă, în același spațiu, copii, părinți și specialiști, pentru a-i putea integra pe tinerii care suferă de varii dizabilități în societate, pentru a-i educa și învăța cu ajutorul mai multor tehnici alternative cum să comunice și să trăiască o viață liniștită și fericită.

Grupul ţintă al proiectului “Să redescoperim școala” este format din 2.400 de copii cu dizabilităţi (deficienţe de auz, de vorbire, locomotorii, de integrare psiho-comportamentală-autism, diabet cf ANPH), cu risc de părăsire timpurie a şcolii, 2.400 de părinţi/tutori ai acestora, 400 persoane din cadrul personalului implicat în dezvoltarea de programe de prevenire a fenomenului de părăsire a şcolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *