• str. Racari, nr. 59, bl. 30A, scara A, et. 4, ap. 27, sector 3, Bucuresti
  • office@c4c.ro
In Aparitii in presa,SES

Invitație la o cafea pentru oameni de ispravă- lansare 4+ Social caffe

În seara de 4 noiembrie 2015 întreprinderea socială 4+ Social Caffe și-a deschis oficial porțile pentru a primi iubitori de cafea care își propun să fie oameni de ispravă: apreciază o cafea de calitate și vor să fie împreună într-un spațiu în care să devină o comunitate activă pentru a sprijini persoanele defavorizate.

4plus social caffe4+ Social Caffe a fost înființată de Asociația C4C- Communication for Community cu scopul de a crea un spațiu de întâlnire între persoanele care deși provin din clasa de mijloc, sunt preocupați de rolul pe care ar trebui să îl aibă ca membri ai societății și își doresc să se implice în timpul liber să facă fapte bune pentru semenii aflați în situații defavorizate. Cea mai simplă metodă de implicare este să ofere o cafea în așteptare, pentru o persoană care nu își permite o cafea. Cafeneaua este și spațiu pentru a organiza evenimente sociale dedicate grupurilor vulnerabile: lectură pentru copiii cu risc mare de abandon școlar, ateliere educative pentru grupuri defavorizate.

IMG_6704„Ne propunem să organizăm cu voluntari logistica necesară pentru a prelua de la restaurantele din zonă hrana neconsumată, dar totuși proaspătă, pentru a o distribui către persoanele aflate în nevoie în București. Avem avantajul unei poziții centrale în București, în Piața Romană, pe Str Mendeleev nr 37 , ușor accesibilă atât pentru a colecta, cât și pentru a distribui. De aceea, îi invităm pe cei care doresc să savureze una din cele mai bune cafele din București să devină oameni de ispravă și să se implice în sprijinirea semenilor aflați în zone de sărăcie. Avem nevoie de voluntari! Oferim la schimb o atmosferă caldă în care pot savura o cafea excelentă, pot lucra sau învăța iar serile vom organiza board games. Nu în ultimul rând, menționez că în cadrul cafenelei au fost angajate și pregătite patru persoane din grupuri defavorizate (tineri provenind din centre de plasament și mame care își cresc singure copiii) și fac parte din echipa permanentă a cafenelei.” a declarat Corina Ifrim Drăgulinescu, Managerul cafenelei 4+ Social Caffe.

4+ Social Caffe este structură de economie socială înființată prin proiectul „S.E.S – Să Evoluăm Sustenabil”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ‘Investește în Oameni!’.

Asociațiile partenere în proiectul „S.E.S. – Să Evoluăm Sustenabil” sunt:

Persoana de contact: Corina IFRIM DRĂGULINESCU

Funcția: Manager 4+ Social Caffe

Leave a Reply

Send Us Message

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.