București, 13.11.2015
Sense4- centrul de consiliere și terapie organizează astăzi, la Hotel Marshall Garden, conferința „Psi4Sense- Procesul terapeutic de la senzorial la simbolic”, susținută de doamna Liora Somer (MA, art-terapeut, Israel) cu o experiență de douăzeci de ani în tratarea supraviețuitorilor traumatizați în urma abuzurilor din copilărie, cu participarea specialiștilor terapeuți din întreaga țară.
În cadrul evenimentului publicul are ocazia să descopere procesul terapeutic ghidat, care ține cont de senzații percepute prin intermediul simțurilor și modul în care arta și terapia crează un univers plin de sens.
Conferința „Psi4Sense- Procesul terapeutic de la senzorial la simbolic” se desfășoară în intervalul 10:00-14:00 și este urmată de o serie de trei workshop-uri organizate în paralel cu următoarele teme:
„Am propus acest eveniment publicului de specialiști români pornind de la nevoile pe care le-a descoperit echipa Sense4 în lucrul cu copiii și adulții aparținători în ultimii ani. În România, suntem încă la început în explorarea diverselor metode de terapie și cel mai adesea există o percepție rigidă în domeniu. Noi, la centrul Sense4, avem amenajată una din cele mai bine dotate camere senzoriale din țară, și lucrăm atât cu copiii care au disfuncții de integrare senzorială, întârzieri în dezvoltare, diverse tulburări de spectru autist dar și cu cei cu tulburări de limbaj sau învățare. Avem clienți cu care practicăm terapii de integrare senzorială, fiind conștienți de beneficiile pe care le oferă acest tip de terapie: îmbunătăţirea atenţiei, reducerea disconfortului la stimulii senzoriali, reducerea hiperactivității, pentru a enumera doar câteva. În cadrul conferinței, cu ajutorul doamnei Liora Somer ne dorim să creștem gradul de pregătire și formare a colegilor participanți la eveniment, pentru a sprijini copiii și părinții pentru o dezvoltare normală” a declarat Marilena Nicolaescu, Manager al Sense4- centrul de consiliere și terapie.
Participanții la conferință vor aprofunda aspecte semnificative din terapie cum ar fi: recăpătarea puterii interioare, a controlului prin utilizarea unor materiale diverse, cu reprezentare directă versus simbolică, atât în lucru independent sau dependent, structurat sau nu precum și importanța acestor aspecte în abordarea terapeutică a copilului și familiei.
Pornind de la faptul că a crea o lucrare de artă este o activitate plăcută pentru majoritatea copiilor, se detaliază cum prin creație se captează atenția copilului mult mai intens decât simpla vorbire. În mod natural, copiii pot să se exprime și să comunice, fiind implicați într-o activitate creativă, care le oferă o multitudine de oportunități expresive. De-a lungul conferinței și în workshopurile ce se desfășoară ulterior, participanții sunt antrenați în procesul creativ prin propria experiență oferindu-li-se în același timp ocazii pentru introspecție.
——————————————
Despre Liora Somer
Este art-terapeut și terapeut cognitiv-comportamental la Spitalul Bani Zion – Centrul interdisciplinar pentru tratarea supraviețuitorilor abuzului sexual din Haifa, Israel. De-a lungul anilor, a acumulat o bogată experiență în tratarea copiilor cu dizabilități, consiliere parentală, predare și supervizare a studenților și specialistilor. În ultimii 20 de ani, Liora s-a specializat în tratarea supraviețuitorilor traumatizați în urma abuzurilor din copilărie. Are prezentări și predă atât la nivel național, cât și internațional și este președintele TDIL – Traumă și Disociație Israel.
Despre „Sense4-centrul de terapie și consiliere”
Este o structură de economie socială înființată de Asociația C4C-Communication for Community, cu scopul de a acomoda activități de cercetare, învățare și schimb de bune practici pentru persoane care se confruntă cu dificultăți de integrare (în școală, societate etc). În cadrul centrului sunt oferite servicii de terapie de integrare senzorială, consiliere și terapie pentru copil, familie, cuplu și nu în ultimul rând, programe de dezvoltare personală pentru copii și adolescenți. Centrul a fost înființat prin proiectul „S.E.S – Să Evoluăm Sustenabil”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ‘Investește în Oameni!’
Asociațiile partenere în proiectul „S.E.S. – Să Evoluăm Sustenabil” sunt:
Persoana de contact:
Marilena Nicolaescu
Manager Sense4- centrul de terapie și consiliere
telefon: 0722389857
e-mail: marilena.nicolaescu@gmail.com
website:http://www.c4c.ro/sense4/