Ateliere Vălenii de Munte, alături de tineri voluntari

11th nov. 2013

În zilele de 6 și 7 noiembrie, am revenit cu drag la Școala Gimnazială Specială din Vălenii de Munte, unde ne-am întâlnit cu 28 de copii și părinții acestora. În aceste două zile, am întâlnit părinți implicați în educația copiilor lor și dornici să ia parte la cât mai multe activități din cadrul școlii. Datorită eforturilor profesorilor itineranți, am reușit să identificăm și copii cu dizabilități din mediul rural, înscriși în școlile de masă din zonă.

Pe lângă suportul oferit de reprezentanții școlii, am avut alături de noi tineri și voluntari, printre care și 5 eleve ale unui liceu din Vălenii de Munte. Le mulțumim tuturor pentru că au dat o mână de ajutor la integrarea în societate a copiilor cu dizabilități!

Atelierele organizate de Asociația C4C Communication for Community sunt menite să aducă, în același spațiu, copii, părinți și specialiști, pentru a-i putea integra pe tinerii care suferă de varii dizabilități în societate, pentru a-i educa și învăța cu ajutorul mai multor tehnici alternative cum să comunice și să trăiască o viață liniștită și fericită.

Grupul ţintă al proiectului “Să redescoperim școala” este format din 2.400 de copii cu dizabilităţi (deficienţe de auz, de vorbire, locomotorii, de integrare psiho-comportamentală-autism, diabet cf ANPH), cu risc de părăsire timpurie a şcolii, 2.400 de părinţi/tutori ai acestora, 400 persoane din cadrul personalului implicat în dezvoltarea de programe de prevenire a fenomenului de părăsire a şcolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *