• str. Racari, nr. 59, bl. 30A, scara A, et. 4, ap. 27, sector 3, Bucuresti
  • office@c4c.ro
In Aparitii in presa,SES

Povestea unei picături de aur alb- lansarea „Atelierului de ceramică”

Chtila, Ilfov, 25.10.2015

Această poveste începe atipic, cu a fost doar acum un an în urmă, când dintr-o întâlnire întâmplătoare s-a născut o idee: crearea unui spațiu în care pasiunea și talentul ceramistei Alina Constantin să prindă viață și să dea speranță și ajutor unor oameni aflați la greu, la margine de București, în Chitila: „Atelierul de ceramică”.

atelier ceramicaÎn această săptămână a avut loc evenimentul de lansare a „Atelierului de ceramică”- întreprindere socială înființată de Asociația C4C- Communication for Community în cadrul căreia s-au creat patru locuri de muncă pentru persoane aflate în dificultate, din comunitatea chitileană. Echipa a avut o perioadă de pregătire, pentru a învăța să lucreze în aurul alb, așa cum este denumit porțelanul, sub îndrumarea răbdătoare a Alinei, absolventă a Universității Naționale de Arte, secția ceramică.

„Pentru noi, această seară de lansare a fost și o invitație pentru oaspeții noștri să îi cunoască pe membrii echipei, care cu mici excepții, au pornit de la zero în ceramică. Ultima perioadă a constat în munca foarte intensă, dublată de multe emoții și bucurie când reușeau să facă o matriță, sau uneori, de mici încruntări, când obiectele fine de porțelan se fărămițau între degetele prea puțin obișnuite cu aurul alb. Avem deja specializare clară în echipă: Ionel va fi ipsosarul, căci a deprins maestria de a pregăti materialele pentru matrițe; Silvia, care pictase cu ani în urmă, e foarte încântată de ritmul cu care avansează, iar obiectele decorate de ea se remarcă prin finețea liniilor. Pe Sanda și Teodora le încurajez să treacă peste emoții și să picteze utilizăndu-și creativitatea; și ne amuzăm cu toții cănd sunt admonestate de copiii lor în glumă, comparăndu-le evoluția cu cea a preșcolarilor. Deocamdată.” a declarat zâmbind Alina Constantin.

atelier ceramica 2„Atelierul își asumă și o misiune socială, pentru comunitatea în care se integrează: o parte din veniturile obținute prin comercializarea obiectelor produse în atelier, vor fi utilizate pentru a invita copiii aflați în situații defavorabile din Chitila să participe la sesiuni de creativitate în scopul dezvoltării abilităților lor artistice. În seara lansării, am organizat o licitație pentru primele obiecte create și am avut bucuria să constatăm că am strâns 1400 de lei pe care îi vom folosi în perioada următoare pentru primul atelier de creativitate pentru copiii din Chitila” a declarat Mihai Badiu, managerul întreprinderii sociale

Produsele create în „Atelierul de ceramică” se adresează oamenilor care apreciază actul artistic, care își doresc să utilize obiecte din materiale naturale, încărcate de emoție și realizate printr-o muncă de detaliu. Sunt realizate în serie mică, iar fiecare concept și prototip îmbină partea practică și funcționalitățile de lucru cu estetica delicată, proprie porțelanului. În curănd vor fi comercializate în magazinul online aflat la adresa: http://atelierceramica.ro/.

logo atelierul de ceramica (1)„Atelierul de ceramică” este structură de economie socială înființată prin proiectul „S.E.S – Să Evoluăm Sustenabil”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ‘Investește în Oameni!’.

Asociațiile partenere în proiectul „S.E.S. – Să Evoluăm Sustenabil” sunt:

Persoana de contact: Cătălina AZAMFIREI

Funcția: Coordonator Comunicare și PR

Instituția: Asociaţia C4C – Communication for Community

Telefon: +4 031 711 52 40, email: office@c4c.ro

Leave a Reply

Send Us Message

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.