• str. Racari, nr. 59, bl. 30A, scara A, et. 4, ap. 27, sector 3, Bucuresti
  • office@c4c.ro
In Aparitii in presa,News,SES

Dezvoltare comunitară inovativă prin antreprenoriat social

Comunicat de presă

Gura Teghii, județul Buzău, 5.06.2015 – a avut loc seminarul “Dezvoltare comunitară inovativă prin antreprenoriat social” eveniment ce a adus în prim planul comunității buzoiene exemple de bună practică cu întreprinderi sociale și modul în care acestea contribuie la dezvoltarea comunităților locale.

Evenimentul face parte din activitățile dezvoltate prin proiectul ”S.E.S. – Să Evoluăm Sustenabil” în cadrul căruia au fost înființate 11 structuri de economie socială în cadrul regiunilor București-Ilfov, Sud-Est, Centru și Sud-Muntenia, prin care se crează 75 de noi locuri de muncă.

IMG_5474La Gura Teghii am înființat întreprinderea socială RomArtizanat pornind de la un vis mai vechi de-al nostru, de a pune în valoare tradițiile românești prin produse lucrate de români. Vom produce aici confectii care utilizează modelele de cusături tradiționale în ii, fote și alte obiecte de vestimentație dar ne dorim să creăm și păpuși care sunt îmbrăcate în haine tradiționale românești. Fiecare dintre noi a avut în copilărie cel puțin o rudă care se îndeletnicea cu artele casnice. Îmi amitesc din copilărie de mâinile bunicii mele care broda manual ii, de delicatețea și rapiditatea cu care mânuia acul. Iile care îi ieșeau din măini erau printre cele mai frumoase lucruri pe care le-am văzut. Ultimii ani ne-au demonstrat că arta populară românească este din ce în ce mai apreciată. E o ocazie superbă să creăm aceste produse aici, în comunitate, creând locuri de muncă pentru oameni harnici, în loc să acceptăm copiile produse peste mări și țări!” a declarat Gabriel Chicioreanu, Președinte al Asociației 4CAREER, care a înființat RomArtizanat.

Proiectul ”S.E.S. – Să Evoluăm Sustenabil” se desfășoară în perioada octombrie 2014 – septembrie 2015 și reunește în parteneriat șase organizații non-profit din România și Grecia cu scopul de a crea noi servicii și oportunități de (re)integrare socio-profesională pentru persoane cu dificultăți de integrare pe piața muncii. Cele 75 de locuri de muncă nou create sunt în forme de ocupare inovatoare, cu valoare socială, contribuind la creșterea nivelului de trai pentru cei implicați.

Grupul țintă al proiectului este format din 132 de persoane expuse situațiilor de excludere și marginalizare socială, între care persoane de etnie romă, persoane cu dizabilități, familii monoparentale, persoane afectate de sărăcie, care trăiesc din venitul minim garantat și tineri care provin din instituții de protecția copilului.

Asociațiile partenere în proiectul ”S.E.S. – Să Evoluăm Sustenabil” sunt:

  • Asociația C4C – Communication for Community – www.c4c.ro
  • Confederația Națională a Persoanelor cu Dizabilități din Grecia – http://www.esamea.gr
  • Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – http://www.protectia-consumatorilor.ro
  • Centrul Parteneriat pentru Egalitate – http://www.cpe.ro
  • Institutul Român pentru Dezvoltare Sustenabilă – http://irds.ro
  • Asociatia 4CAREER- http://4career.ro

Proiectul ‘S.E.S. — Să Evoluăm Sustenabil’ este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ‘Investește în Oameni!’.

Leave a Reply

Send Us Message

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.