• str. Racari, nr. 59, bl. 30A, scara A, et. 4, ap. 27, sector 3, Bucuresti
  • office@c4c.ro
In Aparitii in presa,Cu mic cu mare din nou la școală

Bune practici în educația celor vulnerabili

Asociația C4C- Communication for Community invită specialiștii din educație să se înscrie la conferința de bune practici în domeniu, organizată în perioada 23-24 octombrie.

Evenimentul se adresează educatorilor care doresc să își prezinte experiența acumulată în domeniu, în special în problema părăsirii timpurii a școlii.

În cadrul celor doua zile, organizatorii propun o agendă orientată spre a centraliza soluțiile la problemele cu care se confruntă sistemul de învățământ, dând în egală măsură ocazia dezbaterii lor.

Un alt obiectiv al conferinței îl reprezintă crearea unei propuneri pentru a modifica metodologia programului „a doua șansă”.

Conferința se va desfășura într-o stațiune montană de pe Valea Prahovei, urmând să se trimită persoanelor înscrise detaliile exacte până la data de 19 octombrie. Toate costurile legate de aceasta conferință sunt acoperite de organizator, cheltuielile cu transportul spre eveniment urmând a fi decontate și rambursate participanților după terminarea conferinței, pe baza documentelor doveditoare. Pentru un număr mai mare de participanți din aceeași localitate există posibilitatea organizării de transport centralizat.

Pentru înscriere vă rugăm să completați formularul care se regăsește la acest link: http://tinyurl.com/BunePractici, până la data de 16 octombrie.

Evenimentul face parte din proiectul „Cu mic, cu mare, din nou la școală” derulat în perioada aprilie 2014 – decembrie 2015, în regiunile de dezvoltare: București-Ilfov, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia .

Obiectivul general al acestuia este reducerea și prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii prin programe de tip „a doua șansă” destinate tinerilor/adulților care au părăsit timpuriu școala și prin menținerea în educație a preșcolarilor/elevilor cu dizabilități expuși riscului de părăsire timpurie a școlii în Regiunile București-Ilfov, Sud-Muntenia și Sud-Vest Oltenia.

Grupul țintă este format din 375 de tineri și adulți (etnie romă, persoane din mediul rural, precum și alte grupuri vulnerabile), având vârste cuprinse între 18 și 25 de ani care au părăsit timpuriu școala (ciclul primar).

Leave a Reply

Send Us Message

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.