• str. Racari, nr. 59, bl. 30A, scara A, et. 4, ap. 27, sector 3, Bucuresti
  • office@c4c.ro
In Aparitii in presa,News,SES,Uncategorized

Artist ceramist la început de drum ca antreprenor social

Iată noutăți despre o nouă întreprindere socială înființată în cadrul Asociației C4C- Communication for Community:

2014-Cocorii expusi la Galeria Orizont, examen disertatie.Alina Constantin este o tânără absolventă a UNArte, la departamentul de ceramica, care viseaza și crează forme fine, delicate și obiecte din porțelan. În adolescență a descoperit ipsosul ca material ceramic, flexibil, versatil și foarte expresiv, atât pentru suprafețe fine, cât și în forme vibrante. De la ipsos, a fost doar un pas până la a ajunge să lucreze în porțelan, materialul ei favorit. În arta sa, Alina exprimă detalii din natură, din joaca animalelor, strecurând subtile influențe din cultura japoneză prin motivele de decor cu oxid de cobalt.

În mai puțin de un an, împreună cu specialiștii din cadrul Asociației C4C- Communication for Community, Alina începe să își vadă visul cu ochii: au pus bazele unei mici făbricuțe pentru obiecte de uz casnic din ceramică, care își va desfășura activitatea în Chitila. “Mi-ar plăcea să văd folosite [obiectele create de mine] mai ales de către cei tineri, care se mulțumesc deseori doar cu materiale accesibile precum plasticul. Îmi place să văd oamenii bucurându-se de piesele create de mine.” a declarat Alina.

Ȋn cadrul întreprinderii sociale Cera4, vor fi create patru locuri de muncă pentru persoane din grupuri vulnerabile. Aceste persoane vor contribui la procesele tehnologice de obținere a produselor din ceramica create de designerul ceramist Alina Constantin.

pahare (2)Proiectarea unei piese în ceramică este un proces de creație, de invenție și de experimentație. În cadrul întreprinderii sociale Cera4, Alina Constantin va construi fiecare concept și prototip, identificând partea practică și functțonalități de lucru ale obiectelor, pentru a obține produse estetice și cu utilitate.
Cera4 este o unitate de producție pentru obiecte de uz casnic de serie mică, care vor fi produse manual, cu o mare contribuție din partea unor persoane aflate în grupuri vulnerabile, cărora li se vor oferi astfel locuri stabile de muncă. Produsele obținute se adresează oamenilor care apreciază actul artistic, care își doresc să se înconjoare de lucruri unice, obținute printr-o muncă de detaliu. În același timp, aceștia vor contribui la dezvoltarea unei activități la nivel local, cu impact direct în viața unui grup de beneficiari.

Cera4 este structură de economie socială înființată prin proiectul “S.E.S – Să Evoluăm Sustenabil”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ‘Investește în Oameni!’.

Leave a Reply

Send Us Message

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.