Workshop “Joaca, un drum nou catre scoala”

IMG_1659

Jocul reprezintă tipul principal de activitate al copiilor, prin care se pot exprima cel mai bine

La finele lunii iunie, am organizat workshop-ul „Joaca, un drum nou către școală” pentru că terapia prin joc este una dintre cele mai cunoscute forme de psihoterapie pentru copii bazată pe utilizarea jocului liber, nestructurat. Am avut onoarea ca acest workshop să fie ținut de Eunice Stagg, psihoterapeut britanic cu peste 26 de ani de experiență în Sănătate Mentală.

Jocul reprezintă tipul principal de activitate al copiilor, prin care se pot exprima cel mai bine (este limbajul lor natural) .

Un concept important în jurul căruia este construită terapia prin joc se referă la valenţele terapeutice ale jocului. Jocul favorizează comunicarea, dezvoltă creativitatea, permite exprimarea trăirilor şi sentimentelor, deschide uşa cărtre Inconştient prin folosirea simbolurilor şi metaforelor, îmbunătăţeşte relaţiile cu ceilalţi, ne ajută să învăţăm copii deprinderi şi atitudini, permite autoreglarea emoţională.

Workshop Play Therapy

Terapeutul este cel care creează un mediu sigur şi protejat, stabileşte şi menţine cadrul de desfăşurare

Terapia prin joc poate fi folosită în cazul următoarelor categorii de copii:

  • copii cu probleme de comunicare
  • copii cu probleme de comportament
  • copii cu întârzieri în dezvoltare
  • copii cu probleme de adaptare socială
  • copii abuzaţi fizic şi emoţional
  • copii cu performanţe sociale, emoţionale şi intelectuale scăzute

Terapeutul este cel care creează un mediu sigur şi protejat, stabileşte şi menţine cadrul de desfăşurare, conţine ceea ce se întâmplă în camera de joacă. Nu dă sfaturi şi nu judecă. Urmează copilul şi ghidează demersul terapeutic. Este cel mai important „instrument” al terapiei.

Eunice Stagg a susţinut cursuri de Terapie prin Joc în India, Orientul Mijlociu, Irlanda, Africa şi Noua Zeelandă. Aceasta este trainer independent în Terapie prin Joc şi Terapie Creativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *