„Să redescoperim școala”, la final: Invitație la conferință

20th feb. 2014

Asociația C4C – Communication for Community are plăcerea de a vă invita la Conferința de final “Să redescoperim școala”, care marchează finalul proiectului cu același nume, implementat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, care va avea loc joi, 27 februarie 2014 la Hotel Howard Johnson Grand Plaza București, Sala Platinum, începând cu ora 13:00.

Obiectivul general al proiectului este sprijinirea integrării sociale pe termen lung a copiilor (preșcolari și elevi) cu dizabilități și a celor cu probleme de adaptare la programul școlar, expuși riscului de abandon școlar și menținerea acestora în școală prin utilizarea unui cadru adecvat de aplicare a unor soluții educaționale alternative specifice, inovatoare, dublate de orientare și consiliere.

Conferința are ca scop realizarea unei analize comune, făcută de toți participanții, a modului în care se pot depăși în acest moment barierele existente în educația copiilor cu cerințe educaţionale speciale. Urmărim să valorificăm, pe viitor, experiențele valoroase acumulate, pentru a continua și dezvolta implementarea de practici cât mai adaptate nevoilor acestor copii în activitatea școlară. De asemenea, în cadrul acestui eveniment, vom prezenta rezultatele proiectului “Să redescoperim școala” şi avem plăcerea de a vă invita la workshop-urile cu temele:

“Utilizarea platfomei de e-learning pentru copiii cu CES” – workshop destinat cadrelor didactice și părinților unde vor fi prezentate facilitățile oferite de platforma de e-learning dezvoltată în cadrul proiectului  și  modalitatea de utilizare.

“Managementul clasei incluzive” – va cuprinde analizarea unor situații concrete întalnite în dinamica relației profesor-elev și  identificarea soluțiilor optime pentru crearea și menținerea unui climat care să favorizeze învățarea și dezvoltarea elevului. Workshop-ul propune prezentarea unor modalități de individualizare a învățării prin flexibilizarea curriculumului și a metodologiei, precum și prin adecvarea mediului școlar funcție de diferite tipuri de dizabilități întâlnite în școlile incluzive.

La eveniment vor participa reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, părinți și copii, cadre didactice, reprezentanți ai unor ONG-uri și media.

Vă rugăm să confirmaţi prezenţa până miercuri, 26 februarie, ora 14:00, utilizând formularul online de mai jos: [Datorită numărului mare de participanți, nu se mai fac înscrieri pentru acest eveniment]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *