REPORTAJ Radio România Internațional: Cum poţi fi diferit în sistemul şcolar românesc

23rd ian. 2014

Anul acesta a început bine pentru noi: un reportaj despre proiectul „Să redescoperim școala”, văzut prin ochii Radio România Internațional. Astfel, nu numai românii de la noi din țară, dar și din străinătate au aflat de despre utilitatea, realizările și poiectele ce vor urma.

„Chiar dacă România a adoptat toată legislaţia europeană cu privire la protecţia copilului şi a persoanelor cu dizabilităţi şi s-a angajat să asigure toate facilităţile pentru persoanele cu handiap, punerea în practică durează prea mult şi lasă de dorit.

Din fericire însă, mai multe organizaţii non-guvernamentale au creat programe de integrare a copiilor cu dizabilităţi. Un astfel de exemplu îl reprezintă proiectul „Să redescoperim şcoala”, ajuns, după trei ani de desfăşurare, la bilanţ. Care a fost scopul proiectului şi cât de bine şi l-a atins aflăm de la Daniela Vişoianu, manager proiect C4C, „Să redescoperim şcoala”:  „În momentul acesta putem să raportăm 1860 copii care au participat la taberele organizate de noi în cadrul proiectului sau la ateliere, şcoli de vară, şcoli de duminică. Au participat la toate aceste activităţi împreună cu părinţii lor. Intenţia proiectului este să le arate şi copiilor care au nevoi speciale că pot să facă ceva cu mintea lor, cu mâinile lor şi să-i pună pe aceşti copii şi în altă lumină în faţa părinţilor lor. Suntem foarte mulţumiţi să spunem că spre finalul proiectului, părinţii văd lucrul acesta.”

Interviul integral, tradus în 11 limbi, se găsește, în variantă scrisă, pe site-ul Radio România Internațional. 

Mai jos și înregistrarea acestui interviu care a fost difuzat în toate jurnalele de știri din data de 22 ianuarie 2014 ale postului de radio mai sus menționat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *