Formare suplimentară pentru absolvenții cursului de Mediator școlar

16th ian. 2014

Asociaţia C4C – Communication for Community organizează, în zilele de 18 și 19 ianuarie, o  sesiune de formare suplimentară pentru absolvenții cursului de Mediator școlar.

Această activitate face parte din proiectul  “Să redescoperim școala”, implementat în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița.

Sesiune de formare suplimentară

Sesiune de formare suplimentară

Cursurile, la care vor participa 143 de persoane,  se vor desfășura în intervalul orar 09 – 14 (în ambele zile), în trei locații:

  • București: Școala Gimnazială Nr. 156, strada Dealul Țugulea nr.35, sector 6 (44 de participați)
  • Ploiești: Școala Specială nr 2 Ploiești, Str. Gh. Gr. Cantacuzino, Nr. 328 (71 de participanți)
  • Pitești: Colegiul Tehnic „A. Călinescu” Pitești, B-dul I.C. Brătianu nr. 44 (28 de participanți)

Obiectivele acestei sesiuni de formare sunt, printre altele, organizarea grupurilor de suport pentru identificarea nevoilor personalului implicat în lucrul cu copiii cu dizabilități, identificarea cauzelor abandonului școlar la clasele mici, definirea și identificarea principalelor tipuri de tulburări de învățare sau definirea neurodiversității.

Grupul ţintă al proiectului “Să redescoperim școala” este format din 2.400 de copii cu dizabilităţi (deficienţe de auz, de vorbire, locomotorii, de integrare psiho-comportamentală-autism, diabet cf ANPH), cu risc de părăsire timpurie a şcolii, 2.400 de părinţi/tutori ai acestora, 400 persoane din cadrul personalului implicat în dezvoltarea de programe de prevenire a fenomenului de părăsire a şcolii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *