Ateliere Slobozia: Părinții, o resursă importantă în terapie

10th nov. 2013
IMG_8075

Pe parcursul celor două zile, au participat 25 de cupluri copil – părinte

În perioada 29-30 octombrie, am organizat, în Slobozia, ateliere de creație pentru copiii cu dizabilități din județul Ialomița. Aceste activități au fost organizate  în colaborare cu Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Handicap Neuropsihic din cadrul DGASPC Slobozia – unul dintre puținele centre ce oferă servicii gratuite  de specialitate (logopedie, consiliere și activități recuperatorii și educative) pentru copiii cu dizabilități.

Pe parcursul celor două zile, au participat 25 de cupluri copil – părinte din tot județul Ialomița, doamna director a centrului și echipa de specialiști de acolo sprijinindu-ne în  identificarea participanților și desfășurarea activităților noastre.

Prin activitățile acestui atelier de creație, a avut loc un schimb de experiență între specialiștii proiectului și personalul din centru, preluând idei și modele de bune practici pentru activitățile lor viitoare și reușind să descopere că părinții reprezintă o resursă importantă în intervenția terapeutică.

Atelierele organizate de Asociația C4C Communication for Community sunt menite să aducă, în același spațiu, copii, părinți și specialiști, pentru a-i putea integra pe tinerii care suferă de varii dizabilități în societate, pentru a-i educa și învăța cu ajutorul mai multor tehnici alternative cum să comunice și să trăiască o viață liniștită și fericită.

Grupul ţintă al proiectului “Să redescoperim școala” este format din 2.400 de copii cu dizabilităţi (deficienţe de auz, de vorbire, locomotorii, de integrare psiho-comportamentală-autism, diabet cf ANPH), cu risc de părăsire timpurie a şcolii, 2.400 de părinţi/tutori ai acestora, 400 persoane din cadrul personalului implicat în dezvoltarea de programe de prevenire a fenomenului de părăsire a şcolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *