Școala nr. 5, București – Copiii își doresc ateliere în fiecare weekend

28th oct. 2013

 În weekendul 19 – 20 octombrie am fost oaspeții școlii nr. 5 (fosta Corneliu Popescu) din București, unde am organizat ateliere de creație. Ajunși acolo, am fost încântați să descoperim o bună relație a cadrelor didactice atât cu copiii, dar și cu părinții, ceea ce se potrivește perfect și cu ceea ce își propune proiectul ”Să redescoperim școala”. Părinții cunoșteau extrem de bine spațiul școlii, era evident că sunt familiarizați cu locul și persoanele din școală, cu obiectele din clase și cu locul copiilor în cadrul clasei. De aici am tras concluzia unei participarări active și o implicare personală a părinților în actul educațional al copiilor care învață la Școala nr. 5.

premiere 2

Reacțiile participanților la atelier au fost deosebit de favorabile

Reacțiile participanților la atelier au fost deosebit de favorabile cu privire la activitățile desfășurate, unii copii exprimându-și dezamăgirea că nu vor fi asemenea activități în fiecare weekend. În același timp, cadrele didactice și-au manifestat disponibilitatea de-a organiza ateliere de creație și cu alte ocazii.

Și aici, vrem să mulțumim personalului și conducerii școlii pentru modul cum ne-au ajutat și susținut în organizarea acestui atelier.

Atelierele organizate de Asociația C4C Communication for Community sunt menite să aducă, în același spațiu, copii, părinți și specialiști, pentru a-i putea integra pe tinerii care sufera de varii dizabilități în societate, pentru a-i educa și învăța cu ajutorul mai multor tehnici alternative cum să comunice și să trăiască o viață liniștită și fericită.

Galerie foto – Atelier de creatie Școala nr. 5, București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *