Ateliere de creație la Alexandria: Și părinții pot redescoperi școala!

16th oct. 2013
Părinții au redescoperit atât relația lor cu propriul copil, cât și cea cu actul educativ, respectiv școala

Părinții au redescoperit atât relația cu propriul copil, cât și cu actul educativ, adică școala

În zilele de 12 și 13 octombrie am organizat ateliere de creație la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Alexandria, județul Teleorman. Majoritatea celor care au participat (copii și părinți) trăiesc la limita subzistenței, așa că, nu de puține ori, doamna director Rodica – Loneta Martin, împreună cu cadrele școlare de acolo le asigură rechizite pentru a le facilita accesul la educație.

De sprijinul doamnei director ne-am bucurat și noi: aceasta ne-a pus la dispoziție spațiul și s-a implicat în strângerea documentelor, dar a și fost prezentă la ateliere, în ambele zile. Totodată, doamna director a facilitat prezența copiilor din localitatea Drăgănești-Vlasca, asigurându-le transportul. În plus, la atelier au participat, voluntar, și  profesori/învățători din județul Teleorman.

Copiii cu care am lucrat au fost încântați de activități, iar părinții au fost impresionați de ceea ce s-a petrecut în cadrul atelierelor, descoperind nu numai relația lor cu propriul copil, dar și relația lor cu actul educativ, respectiv școala.

În urma desfășurării activităților din cadrul proiectului “Să redescoperim scoala”, atât părinții cât și profesorii, și-au propus să mai întreprindă astfel întâlniri în care să pună accent pe implicarea adulților în viața școlară și socială a copiilor, valorificând și îmbunătățind astfel relația părinte-copil-profesor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *